Gijs Rademaker

Opiniepeiler en presentator bij EenVandaag, maar: maakte ook vanaf zijn derde jaar al tekeningen van diplodocus, T-rex, stegosaurus en dimetrodons (ja, en die liefde is nooit verdwenen). Bedenker van en spelmaker bij Dinocast.

Maarten van Rossem

Historicus, jurylid bij De Slimste Mens en presentator met grote liefde voor (geschiedenis van) de natuur, waaronder alle dinosauriërs, met uitzondering van Tyrannosaurus rex. Over andere dinosauriërs wil hij wél alles weten. Zorgt aan de zijde van Gijs voor de - werkelijk broodnodige - relativering.

Anne Schulp

Neerlands bekendste paleontoloog, betrokken bij Naturalis en Teylers Museum. Groef de afgelopen jaren meerdere triceratopsen op in de VS, en was één van degenen die Tyrannosaurus Trix ontdekte en naar Nederland haalde. Heeft ook een zwak voor de T-rex van de zee: de Mosasaurus, waar hij zelf veel onderzoek naar deed. In deze podcast is het Anne die Maarten, Gijs en de luisteraars met inhoud, vaart en humor langs de meeste dinosauriërs leidt.

Ilja Nieuwland

Historicus en onderzoeker, verbonden aan Huygens ING en de Vrije Universiteit. Groot kenner en liefhebber van dinosauriërs en alles wat daar cultuurhistorisch omheen hangt. Schrijver van ‘American Dinosaur Abroad. A Cultural History of Carnegie’s Plaster Diplodocus’. In Dinocast vertelt hij onder meer over de bizarre maar waargebeurde diplodocus-diplomatie en kijkt hij naar de verbeelding van dino’s in de Jurassic Park films.

André Veldmeijer

André is paleontoloog en binnen Nederland dé kenner op het gebied van pterosauriërs. Al decennialang bestudeert hij de unieke dieren die in de dinotijd het luchtruim beheersten. Hij identificeerde een eigen soort en doopte hem 'Coloborhynchus spielbergi'. Tevens archeoloog en expert op het gebied van Egyptische strijdwagens (Visiting Research Scholar, American University in Cairo). Geen grapje, sommige mensen kunnen alles.

Esther van Gelder

Wetenschaps- en cultuurhistoricus, tegenwoordig conservator oude drukken bij de KB, Nationale Bibliotheek. Ook dino-liefhebber en kenner van paleo-kunst (o.a. als tentoonstellingsmaker bij Teylers museum). Vertelt in Dinocast onder meer over de ‘monsterisering’ van dino’s in populaire cultuur, waar ze duidelijk een broertje dood aan heeft, en terecht.

Jimmy de Rooij

Dé triceratops-expert van Museum Naturalis. Doet al vijf jaar lang onderzoek naar de groei, ontwikkeling en het gedrag van gehoornde dinosaurussen. Jimmy is één van de bouwers van triceratops ‘Dirk’ die in Naturalis staat. In Dinocast vertelt hij ook over het mysterie van het grootste triceratopsen-massagraf ter wereld. Als je hem vraagt hoe het scannen van dinobotten gaat, plan dan minstens een uur tijd in.

Han van Konijnenburg

Deze paleobotanica is de grootste kenner in ons land van het plantenleven in de dinotijd - en één van de meest vermaarde wetenschappers wereldwijd op dit gebied. Ze was bijzonder hoogleraar prekwartaire paleobotanie aan de Universiteit Leiden. Ze is dan ook, hoe toepasselijk, gelauwerd: als Officier in de Orde van Oranje Nassau. Leuk detail: Han heeft meegewerkt aan de afgebeelde flora bij de opgestelde dino’s in Naturalis.

Jan Smit

Ontdekte samen met twee Amerikanen hoe de dinosauriërs aan hun einde kwamen - door een meteorietinslag bij Yucatan, Mexico. New Yorker Magazine omschreef hem in 2019 als ‘a world authority on the impact event’ en dat vinden wij nog een onderschatting. In Dinocast praat hij een hele aflevering lang over zijn bijzondere ontdekking en dat verveelt geen moment.

Trienke van der Spek

Hoofdconservator Wetenschap bij Teylers museum en daarmee, naar eigen zeggen, al zijn wij het daar hartgrondig mee eens, verantwoordelijk voor de leukste zalen. In Dinocast vertelt ze over hoe wetenschap en religie in Teylers museum vroeger hand in hand moesten gaan.

Jos Schuurmans

Jos is het kloppende hart achter de website van Dinocast. Ook hij heeft een zwak voor dinosauriërs en omdat je de echte dieren moeilijk nog in levende lijve kunt vastleggen, neemt hij genoegen met hun botten. Alle foto’s en video’s op deze website zijn gemaakt door Jos.