In Dinocast spreken Gijs en Maarten met de grootste experts op het gebied van dinosauriërs in Nederland. Hier een introductie van het volledige Team Dinocast:

Over Dinocast

Dinocast is dé Nederlandse podcast over dinosauriërs! De presentatie is in handen van Gijs Rademaker en Maarten van Rossem. Samen met een team van de bekendste paleontologen van Nederland (en in seizoen twee, ook van België) schijnen ze nieuw licht op de dinosauriërs en prehistorische reptielen.
Doel van Dinocast
Dinocast is een podcast gemaakt uit enthousiasme, zonder enig winstoogmerk. Het belangrijkste doel is het ontsluiten van het tijdperk van de dinosauriërs en de wetenschap van de paleontologie, op een toegankelijke manier, voor een breed publiek. Veel mensen baseren hun beeld van deze dieren op boeken en films van decennia terug, terwijl er in de wetenschap de laatste jaren een enorme progressie wordt gemaakt. Met Dinocast willen we kijken voorbij de ‘monsters uit de oertijd’ en het publiek een nieuw beeld geven van deze dieren.
Onafhankelijk van omroepen
Dinocast wordt gemaakt volledig onafhankelijk van enige omroep, publiek of commercieel. De NPO is niet betrokken bij en niet verantwoordelijk voor de podcast en de bijbehorende website, dinocast.nl / dinocast.be.
Samenwerking met musea
Dinocast is onafhankelijk, maar werkt goed samen met de toonaangevende dino-musea in Nederland en België: we zijn dankbaar dat Museum Naturalis in Leiden, Teylers Museum in Haarlem, museum Hofland in Laren, Natuurhistorisch Museum in Maastricht, het Oertijdmuseum in Boxtel hun medewerking verlenen in Nederland. En voor seizoen twee reizen we (zodra corona dat toestaat) naar het Koninklijk Belgisch Instituut voor Natuurwetenschappen in Brussel, België.
Eerste seizoen
Het eerste seizoen van Dinocast verschijnt in juni 2021. Opnames voor een tweede seizoen vinden plaats in de zomer van 2021.
Muziek en afbeeldingen
De gebruikte muziek in Dinocast is onder licentie en verkregen via Premiumbeat.com. Van de audiofragmenten die we citeren in de afleveringen worden in de podcast, en / of online, zoveel mogelijk de bronnen vermeld. De gebruikte (audio)fragmenten, bijvoorbeeld uit de Jurassic Parkfilms, worden uitsluitend ingezet om ze inhoudelijk te bespreken en beoordelen met relevante experts. De afbeeldingen op dinocast.nl en in onze promovideo’s zijn geplaatst met toestemming van de betrokken makers. Als er toch nog vragen zijn over gebruikt materiaal neem dan vooral contact met ons op.
Heb je opmerkingen, vragen of tips over Dinocast? Eerste aanspreekpunt voor de podcast is Gijs Rademaker, en als het gaat om de website: Jos Schuurmans. Mail ons hier.