Helft denkt: ‘dino’s leven nog’

Houd je vast: de helft van de Amerikanen is er van overtuigd dat er in onherbergzame gebieden in de wereld nog dinosauriërs leven, blijkt uit een peiling.

Maar liefst 46 procent is daar ‘zeker’ van, en nog eens 22 procent denkt dat dat ‘waarschijnlijk’ is. Het onderzoek werd gehouden door OnePoll ter ere van ‘Dinosaur Day’ (1 juni). Slecht één derde (33 procent) zei dat er geen dino’s meer in leven zijn.

(En voordat we massa’s klachten krijgen: er leven momenteel naar schatting zo’n 50 miljard dino’s op aarde, maar dat zijn de huidige vogels. De kans is groot dat in het onderzoek ‘non-avian dinosaurs’ werden bedoeld.)

Er is ook gevraagd wanneer dinosaurussen uitstierven. Eén op de tien deelnemers wist het juiste jaartal te selecteren: 66 miljoen jaar geleden. Een kwart dacht dat dit 2000 jaar geleden gebeurde - rond het jaar 0, dus. Een vijfde (21 procent) dacht 100 jaar geleden en nog eens 18% dacht de dino’s 10.000 jaar terug uitstierven.

Een laatste opvallende uitslag: zo’n 70 procent van de Amerikanen dacht dat hun kind meer wist over dino’s dan zij zelf. En als je bovenstaande leest is dat maar goed ook! Meer over het onderzoek staat hier.

Next Post Previous Post