Onze continenten bewegen! En overal ter wereld zijn de randen van onze aardplaten met eigen ogen te zien. Sterker nog: daar zou je wel een mooi reisje omheen kunnen boeken! Hieronder vind je enkele figuurlijke én letterlijke ‘hotspots’ voor een ‘tektonische vakantie’.

Lees verder...

Van Velociraptor tot Diplodocus

Vanaf 6 juni begint eindelijk ons tweede seizoen! Want er valt nog zoveel meer te ontdekken over dinosauriërs. “Wist je dat de gevreesde Velociraptor eigenlijk maar zo groot was als… een labrador?” De tien afleveringen van ons eerste seizoen noteerden meer dan 330...

Lees verder...

De Nederlandse ‘Dinocast’ van presentatoren Maarten van Rossem (De Slimste Mens) en Gijs Rademaker (EenVandaag) komt naar België. Het tweede seizoen van de dinosauriërpodcast is deels opgenomen in het Koninklijk Belgisch Instituut voor Natuurwetenschappen (KBIN) in Brussel. Met speciale aandacht voor de beroemde Iguanodons van België.

Lees verder...

De komende weken herbergt dierentuin Aquazoo Leeuwarden 20 dinosauriers! En niet alleen bekende namen als T-rex of Triceratops. Ooit gehoord van Baryonyx of Amargasaurus?

Lees verder...

Gijs Rademaker bezocht de plaats waar het grootste dino-geheim werd ontraadseld. Bij Gubbio werd ontdekt hoe de dinosauriërs uitstierven. 

Lees verder...

Deze week kun je ons nomineren voor de Dutch Podcast awards! Doe je dat in de categorie ‘Tech&Wetenschap’? We zouden je heel dankbaar zijn! Nomineren kan hier

Lees verder...

Jonge pterosauriërs blijken al vanaf hun geboorte zelfstandig te kunnen vliegen. En ze blijken veel zelfstandiger dan je waarschijnlijk dacht: opvoeden was nauwelijks meer nodig.

Lees verder...

Nieuw bodemonderzoek onthult wat er direct na de inslag van de asteroïde binnen in de krater is gebeurd.
Dinocast sprak met één van de Vlaamse hoofdonderzoekers.

Lees verder...

Er komt nieuw onderzoek naar de Patagosaurus, een langnekdinosauriër uit het Jura-tijdperk. Paleontologe Femke Holwerda heeft nog veel vragen.

Lees verder...

Vanaf deze week heeft onze website een pagina over dino-boeken.
Als je als volwassene méér wilt lezen over dinosauriers of een mooi boek zoekt voor kinderen, hier kun je terecht.

Lees verder...

Sinds Jurassic Park weet iedereen dat insecten uit de dinotijd prachtig bewaard kunnen blijven in hars. Maar het kan ook in dinopoep, ontdekten onderzoekers deze week.

Lees verder...

Houd je vast: de helft van de Amerikanen is er van overtuigd dat er in onherbergzame gebieden in de wereld nog dinosauriërs leven, blijkt uit een peiling.

Lees verder...

Nederlandse musea openen hun deuren en na maanden is het dus weer mogelijk om dinosauriërs zelf in de ogen te kijken. Er komen mooie tentoonstellingen aan!

Lees verder...

Een Russisch onderzoeksteam uit St. Petersburg vond stegosaurustanden in Oost-Siberië - binnen de poolcirkel dus. Nu was die in het vroege Krijt niet bedekt door sneeuw en ijs, maar het was een koeler deel van onze aarde met minder planten.

Lees verder...

In Australië is een nieuwe dino ‘ontdekt’, en wat voor eentje: de ‘Australotitan Cooperensis’ dreunt met grote stappen de top-5 binnen van grootste dinosauriërs die ooit gevonden zijn.

Lees verder...